CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 8 April 2011

p e l i k

Entri nie tajuknya pelik..
nape pelik??
ha tgu la saya nak cerite ..
Ye la.. pelik la..
APA Y PELIK??
kejap la!
urm, Beberapa minggu nie Makhluk Allah suke sangat
tanye saya nie da berpunye ke belum?
tak kira la kaum Adam mahupun kaum Hawa..
tapi bukan itu yang peliknya..
yang peliknya ..
bila saya cakap saya tidak berpunye
da dwg plak y pelik..
(bape banyak pelik da)
Nape?? pelik ke bila saya cakap saya xde BF?
saya rase normal je..
(Itu kau je rase orang lain x pun)
haha!
da mcm tuh plak..

Beberapa jam lepas,
adalah seorang kaum Adam nie bertanye..
hah! Anda bace la nie..

Kaum Adam : Salam..Awak da makan?
Saya : Salam..da mam..Awak??
Kaum Adam : Belum lapa..awak masakkan la..buley?
Saya : Oo buley2..tp jauh so..haha
Kaum Adam : Xpe2 anta pakai pos..awak pandai mck ape..?
Saya : Tomyam, Ayam mck halia, kicap....
Kaum Adam : woo Fav saya tuh..Awak..awak tahu x? 
Saya : Tahu ape??
Kaum Adam : Mak saya cakap, kalau nak cari wife mesti cari yang pandai masak..
Saya : Ala, semua mak nak menantu mcm tuh la..
Kaum Adam : haha ye ke? so mak awak cakap apa plak??
Saya : Mak saya cakap cari orang yang beriman dan boleh bimbing kita..msty hormat orang tue..dan terima   seadanya..Mak juga cakap sayangilah seseorang kerana kelemahannya..
Kaum Adam : Uwh mcm sifat saya je..haha xde la gurau..macam sekarang ini, kalau awak oke saya pon oke la ngan awak..kalau awak lagi oke ngan saya..saya pon terus masuk minang awak..hehe
Saya : Hahaha, sudah..mcm tuh plak..
Kaum Adam : Nape plak? Cinta xkan datang kalau x dicari..
Saya : Betul! tapi cinta sentiase memberi bukannya meminta..:)
Kaum Adam : Oo hatiku tersetap sebentar..
Saya : Haha..nape??
Kaum Adam : Adakah kamu tuju kata2 kamu itu kpd saya? sungguh mendalam maknenye..sampai terluka hati saya..hehehe
Saya : Huh! sorry..
Disinilah bermulanya...

Kaum Adam : Awak ade BF?
Saya : Urm, law xde nape?
(soklan berbalas dengan soklan) haha
Kaum Adam : Kenapa kamu x ade BF? kamu takut kecewa ye?hehehe
Saya : Hahah! nth myb kowt..
Kaum Adam : Nape xnk cube lagi?
Saya : Urm, hati nie x buke untuk orang lain kowt..saya nie suke gelak2..so orang selalu ngat saya x serius w/pun saya serius time tuh..susa kan..?
Kaum Adam : Ala, nak wat mcm mane..da sifat awak mcm tuh..nanti kalau da buka..bagi tahu erk..saya nak mohon jadi BF awak..
( ha !!! gile kan!!! )
Saya : Itu la...x semua boley terima sifat macam tuh..Waa! da macam nak mohon study plak..haha
Kaum Adam : Saya boleh terima awak seadanya..heheh
Saya : Mula2 boleh la ckp macam tuh..
Kaum Adam : Awak nie betul2 kecewa kan..huhu
Saya : @3#4!*
(Banyak lagi sebenarnye..sikit-sikit sudah! sikit kaw cakap..banyak daa woooiii)
  
Kan? kan? kan?
betul x saya cakap orang mesti pelik..
orang mesti x percaye..
ade tuh sampai tanye banyak-banyak kali..
nape ek? orang macam saya nie x boleh erk kalau x ade BF?
tapi best gak taw..w/pun xde BF..
happy jew.. xde  sape nak mare..xde sape nak halang
saya nak berkawan ngan sape..kua ngan sape..
(Except my family oke  )
bukan ape, mereka x mare..sebagai orang tue..
msty die nak jage keselamatan anaknye kan..
tapi x pe saya x kisah pon..
sekurang-kurangnya saya ada family yang sayangkan saya..
My Family

3 comments:

  1. owg cntik.. msti la pelik kan bila tnyer x ada bf.. hehe

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. hehe xde la..
    bese jew mcm owg len gak..:)

    ReplyDelete