CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 24 July 2011

Menang gak la!

Apa la Malaysia...kalah! haha adatla tuh dalam permainan mesti ada menang dan kalah tp sebenarnya Malaysia menang gak taw...Menang dalam pertandingan Tilawah Al-Quran..Ini lagi patut kita banggakan. Qari dan Qariah dari Malaysia, Amirrahman Abas (89.26 peratus) dan Suraya Abu Hassan (88.33 peratus)  masing-masing dinobatkan sebagai johan qari dan qariah Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Antarabangsa ke-53.. 
Malaysia mengalahkan peserta dari Filipina, Saudi M. Gandisa(88.67 peratus) dan Noor Khalidah Kaspul Anwar (88.30 peratus) dari Indonesia yang mendapat Naib Johan. Manakala tempat ketiga dimenangi oleh Abdel Bast Mohamed (87.88 peratus) dari Mesir dan qariah dari Singapura Nur Azizah Sholichin (86.17 peratus)..Yeah!! Tahniah Malaysia..MALAYSIA BOLEH!!! MALAYSIA BOLEH!!! 

Friday, 17 June 2011

Apa yang sesuai erk?

Penin..penin..penin..kerana memikio..Beberapa jam yang lalu, ada la seorang kaum hawa a.k.a kawan baik yang biol lagi sengal..(jangan mare ye MAKCIK!) tanya benda yang aku sendiri pun penin nak jawab..ha nak tahu apa yang dye tanye??umm, ape lagi.. nie la yang membuatkan GF a.k.a gadies dluar sane penin..hadiah apa yang sesuai nak bagi kat BF..Ha! itulah soklan yang dye tanye..jawab jangan x jawab fara oi...
Bf aku or Bf dye cm tuh..:P
Huh! berpeluh den menjawab nye...da la pale otak nie nga biol la jugak time tuh...demi kawan baik yang B + S tuh..aku perah jugak la otak nie...kalau boleh aku nak spin je otak nie..cepat ckit..hehecian plak kat dye..da la tengah ada krisis...so sebagai kawan an....tak kisah la..Demi mu si comot aku pikio...tengah2 dok pikio nie tiba-tiba (jeng..jeng..jeng) terlintas plak aku nak tanye yang BF dye tuh jenis macam mane erk..yang jiwang ka..macho ka..manja ka..aktif ka..sensitip ka..bape banyak ka la...kalo tahu BF dye jenis macam mana senang la cket..so jawapan yang dye bg adalah
**
**
**
**
**
**
Macho + Manje
macam la aku bagi idea cthnya kemeja(dia da bg)..jam (pon suda)..urm,ape lagi aku pun pi la cari kat internet..apa susa pergi saje at google paztu taip la apa yang nak di taip..hehe ha keluar la semua yang kita cari an3...so aku terjumpa la satu laman nie..ha kalo nak baca lebih lagi ..klik la link dibawah ini :
ha! dye pon berminat gak..tapi entah la sekajap nak sekejap xnak..aku pon x faham..Seingat aku la..BF dye nie minat gila la kat bende2 seperti kereta..so aku cadangkan bagi BF dye tuh Model kereta..Idea dari granpa Hasrul a.k.a Ayon hehe thanx ye granpa ..◕..pikio punye pikio punye pikio..aku cadangkan bagi je baju melayu..x lame lagi pon da nak raya..haha dye pon berkate-kate  "oke gak tuh...tp itu pon kalau BF dye nak pakai la"...dan aku pun berkate.."ala, apa susah kaw wat la ayat yang sedey2..minx sangat supaya dia pakai"..:) Insyallah dye nak pakai..yang penting kaw eklas nak bagi kat dye.. Akhirnya! dye bersetuju..hihi..walaupun idea nie agak "bodoh" cket tp kalau x cuba mane nak tahu kaN..ye x2?? SUKE..SUKE..Gud luck !!!


Saturday, 7 May 2011

Begitu Istimewa

Sindrom Down. Bagaimana boleh terjadi? Sindrom Down adalah kecacatan genetik yang disebabkan oleh kehadiran sebahagian atau kesemua kromosom 21. Ini berlaku semasa proses meiosis. Sepatutnya bagi penghasilan kanak-kanak normal mempunyai 46 kromosom tetapi agi kanak-kanak yang mempunyai masalah seperti Sindrom Down, kromosom mereka lebih satu daripada kanak-kanak normai iaitu sebanyak 47 kromosom dipanggil "Disjunction". Sekiranya kurang daripada 46 kromsom, bayi tidak hidup. (Sedikit INFO tentang Sindrom Down)

Akhirnya! setelah berpenat lelah dari Selangor ke Perak..berjaya juga membuat kajian di SK Kampar. Pelbagai cabaran dan dugaan yang kami tempuhi dalam menjayakan tugasan yang diberi. Saya dan empat orang lagi rakan iaitu Nana, Kak Jia, Nazrah & Hani berhasil membuat kajian mengenai kanak-kanak Sindrom Down. Di SK Kampar hanya terdapat empat orang sahaja kanak-kanak Sindrom Down. Terdapat enam kelas di Pendidikan Khas Integrasi. Antaranya ialah kelas Anggerik, Bakawali, Cempaka, Dahlia, Jejarum dan juga Kemboja. Kanak-kanak Istimewa ini ditempatkan di kelas-kelas mengikut tahap masing-masing. Kami telah memilih dua daripada empat orang kanak-kanak Sindrom Down. Kanak-kanak Sindrom Down yang  dipilih adalah Adik Iqbal dan Adik Naseer .


Sekolah Pendidikan Khas


Rutin pagi selepas perhimpunan.


Kelas Jejarum





Friday, 15 April 2011

Kenapa jejaka "LUAR" jadi pilihan wanita D'Malaysia?

Kenapa lelaki atau jejaka di luar jadi pilihan?? betul ke?? Anda tahukah kenapa?? Urm, saya rasa la... jejaka kat "luar" lebih bersifat romantik, tidak putus asa, sentiasa mencuba cara yang terbaik untuk mendapatkan wanita yang telah menggocangkan jiwa mereka sehingga tak senang duduk la berbanding jejaka di Malaysia..haha ini pendapat saya la..mungkin ini salah satu sebab kenapa wanita-wanita Malaysia berkahwin dengan orang "luar".. tapi saya tahu bukan semua lelaki Malaysia tidak romantik seperti jejaka-jejaka "luar" tuh.. masing-masing ada cara yang tersendiri untuk dapatkan wanita yang dicintainya..x gi tu?? Urm, Saya pernah la terlihat beberapa orang yang macam tuh..seronok je..:) saya tahu wanita diluar sane pon nak kekasih mereka buat seperti dalam cerita-cerita korea, melayu yang ditayangkan di TV kan..ex, bagi bunga, coklat, nyanyikan lagu2 cinta sambil main gitar dan sebaginya lah..hehe sejujurnya saya pon kalau boleh nak macam tuh..haha mesti best..ngade je kan ..8) haha biasa la tuh , kaum hawa nie macam-macam yang diimpikan..nak macam tuh la..macam nie la..haha macam-macam ada (ala2 astro) tapi yang pastinya kaum hawa nie xkan cakap la dye nak semua tuh..pandai-pandailah kaum adam kalau anda nak tackle dwg..haha padan muka kaum adam, terpaksalah tahan ngan kaum hawa nie...haha tapi kadang-kadang kesian gak..Ye la mane taknya..sesetengah kaum hawa nie kadang-kadang tuh melampau sangat la :( Kaum hawa mahupun kaum adam..hargailah orang yang mencintai dan menyayangi anda dengan setulus hati.. terimalah segala kekurangan yang ada dalam diri kekasih anda oke..;) hey! Jum layan lagu nie..

haha bila dengar lagu nie..
buat saya teringat kat seseorang..
seseorang yang degil..degil..degil..
tetap gak nak menunggu...
sudah la ye awak..
kesian saya tengok awak..
tapi hari nie awak happy saya pon turut happy..

Thursday, 14 April 2011

Andainya lelaki tahu...

I got this from FB my older cousin..Hey! you...you... & you..juz read this..! 
you will know

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itulah maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.

Selagi dia dengan kamu, percayalah,
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.

Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
“tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.

Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu
yang terbaik untuk anak2 anda.

credit to her..

Selesai sudah!

Alhamdllah semua da selesai...
Pembayaran suda dibuat di Bank Islam, Rawang..
iDaftar pon sudah active
Barang-barang juge telah siap dikemas..
cume tinggal beberape barang saje lagi yang perlu dibeli..
masuk sem baru mestilah semuanya baru..haha
Azam pon baru...:D
tapi rasenye same aje macam sem-sem lepas...
apa yang penting!!
mesti..mesti..mesti..mesti
kekalkan pointer dan kalau boleh tingkatkan lagi..
amin..
Oh! lupa..ada lagi satu yang tak settle lagi la..
apa die?
huh! sifat pemalaz nie ha..
bukan malaz apa..malaz nak lek hostel..huhu
urm tp xpe la..student la katekan..
yeah! mulakan hari dengan senyuman..
eh..ade kene mengena ke?
hahaha
Lagi bape ari je nak balik nie..
Ahad amek kunci..dan bermulalah 
kehidupan sebagai seorang pelajar..;)
MOOD : Habiskan masa-masa bersama family tersayunk

Monday, 11 April 2011

HatikuGumbira

baru saje lepas bergayut..
ha gayut pokok kew?pagi-pagi bute?Dasyat gile!
haha bukan gayut pokok la..tp .. ehem..ehem..
faham-faham sudah ler..macam kamoo tak pernah je 
Urmm...Awak...sorry ye..huhu
kacau awak tengah dok study tuh..sorry
Honestly, saya nak call awak time awak sent mesej
W*** rndu sgt la..ap leh wat ye..
(juz copy & paste mesej tuh..hihi)
sebab itu saya balas sekejap..tapi bila saya tanye awak tengah buat apa..
awak balas wat krje..tp x pat wat..grr..
bila saya bace ayat awak yang first tuh saya x jadi nak call awak..
huhu.. mesej-mesej awak sampai la saya kate sekejap untuk kali kedua..
sebenarnya saya ngan berfikir nak call atau tidak..saya buntu..
sambil saya dok fikir, saya pon men tekan je mane-mane 
mesej awak.. dan.. di skrin pon keluar la mesej awak
yang saya Bold kan di atas tuh! hehe
banyak kali saya bace mesej tuh je..mesej punya mesej ngan awak..
sampailah mesej y terakhir awak sent..
terus saya tekan butang hijau ...
sementara tunggu awak angkat..
tiba-tiba 
dup dap dup dap
aghhh tidak...!!
jantung saya berdegup kencang..kenapa mesti macam itu??
kotak fikiran saya dok berlegar-legar samada..
nak letak.. biar..nak letak..biar..
huh! macam mana nie..
Bila awak angkat je..saya diam dan dengar suara awak..
terus saya gelak..saya tak tahu nak cakap apa sebenarnya...
haha kerja saya gelak je arn..awak mesti pelik
Dekat sejam lebih uh asyik gelak je kan kerja kita...
Bila awak cakap pasal blog saya tentang tuh..
mula-mula tuh saya pusing gak..yang mane erk..
terus saya buka blog dan cari..saya tahu apa yang awak maksudkan..
tapi saya saje nak dengar awak cakap yang mane satu..
sebab saya xnak nanti salah plak..sory ye awak..
Lidah saya kelu x tahu nak cakap apa..
pipi saya panas dan sememangnya time tuh saya rase badan saya panas..
huuh! macam-macam lagi la..
Seingat saya awak ada kelas esok..saya x nak awak tituw lewat..
 nanti awak akan ngantuk..Bila awak ngantuk, nanti awak x fokus dalam kelas..
so, bila x fokus..nanti awak x faham dan bila x faham macam mana awak nak wat rivision..
x lama lagikan dah nak final..
sebab tuh la saya suruh awak tituw..
saya seronok sangat dapat borak-borak ngan awak..
untuk mengakhiri perbualan kami..
Urmm..haha biar kita saje yang tahu da la..hehe
urm, saya ingat ayat terakhir awak..
awak kate satu hari nanti pasti dapatkan..
(nie kalau betul telinga saya dengar la..haha)
x kisah la pape pon..
untuk awak,
Selamat Berjaya..fighting!! 
(nie Demam cite korea..tengok semua berjangkit..kihkih)
Okeyh la, jam pon sudah menunjukkan pukul 3.27 A.M..
dah masanya untuk tituw..
gud nite..;)

Saturday, 9 April 2011

x suke!

x suke! x suke! x suke!
x suke ble sakit pale dan sakit tekak..
x selesa nak tituw..da bape kali da nie...
bangun.. tituw..bangun.. tituw...
Aduh! sakitnye pale nie..rase mcm nak hentak kat dinding jew...
kalau la boleh tanggal tekak nie jup kan bagus..hehe
tengah-tengah sakit pale nie boleh plak tene mare..
pagi-pagi bute lak tuh..
nie x adil!! huh!
saya bukan buat salah pape pon...
cume x nak mamam ubat je..
x besa pon kan salah saya??hehe
punye la die dok membebel hanye nak suruh saya mamam ubat..
rase nak hempuk je pale die..
orang tengah sakit-sakit ley lak membebel..
kate saya degil la..Ye awak..saya mmg degil! bkn awak je..family law suruh mam pon saya x mam..
hehe bukan apa..saya nie mmg x ley dgr  ubat2 nie..pe tah lagi nak mam
mmg x la! 
siap tunggu uh saya mamam ubat baru die nak tituw..thanx ye ;)
Urm, awak sorry..saya mmg x suke mamam ubat sejak dari kecik lagi..
bila saya sakit je saya tahan je la...
saya tahu awak ambil berat dan niat awak baik..nak suruh saya cepat sihatkan..
tapi dah saya nie memang x mam ubat..
awak pakse macam manapun mmg xkan saya mam..sorry..huhu
tapi saya suke sebab saya tahu ada orang sayangkan saya..
awak! terima kasih ye..

Friday, 8 April 2011

p e l i k

Entri nie tajuknya pelik..
nape pelik??
ha tgu la saya nak cerite ..
Ye la.. pelik la..
APA Y PELIK??
kejap la!
urm, Beberapa minggu nie Makhluk Allah suke sangat
tanye saya nie da berpunye ke belum?
tak kira la kaum Adam mahupun kaum Hawa..
tapi bukan itu yang peliknya..
yang peliknya ..
bila saya cakap saya tidak berpunye
da dwg plak y pelik..
(bape banyak pelik da)
Nape?? pelik ke bila saya cakap saya xde BF?
saya rase normal je..
(Itu kau je rase orang lain x pun)
haha!
da mcm tuh plak..

Beberapa jam lepas,
adalah seorang kaum Adam nie bertanye..
hah! Anda bace la nie..

Kaum Adam : Salam..Awak da makan?
Saya : Salam..da mam..Awak??
Kaum Adam : Belum lapa..awak masakkan la..buley?
Saya : Oo buley2..tp jauh so..haha
Kaum Adam : Xpe2 anta pakai pos..awak pandai mck ape..?
Saya : Tomyam, Ayam mck halia, kicap....
Kaum Adam : woo Fav saya tuh..Awak..awak tahu x? 
Saya : Tahu ape??
Kaum Adam : Mak saya cakap, kalau nak cari wife mesti cari yang pandai masak..
Saya : Ala, semua mak nak menantu mcm tuh la..
Kaum Adam : haha ye ke? so mak awak cakap apa plak??
Saya : Mak saya cakap cari orang yang beriman dan boleh bimbing kita..msty hormat orang tue..dan terima   seadanya..Mak juga cakap sayangilah seseorang kerana kelemahannya..
Kaum Adam : Uwh mcm sifat saya je..haha xde la gurau..macam sekarang ini, kalau awak oke saya pon oke la ngan awak..kalau awak lagi oke ngan saya..saya pon terus masuk minang awak..hehe
Saya : Hahaha, sudah..mcm tuh plak..
Kaum Adam : Nape plak? Cinta xkan datang kalau x dicari..
Saya : Betul! tapi cinta sentiase memberi bukannya meminta..:)
Kaum Adam : Oo hatiku tersetap sebentar..
Saya : Haha..nape??
Kaum Adam : Adakah kamu tuju kata2 kamu itu kpd saya? sungguh mendalam maknenye..sampai terluka hati saya..hehehe
Saya : Huh! sorry..
Disinilah bermulanya...

Kaum Adam : Awak ade BF?
Saya : Urm, law xde nape?
(soklan berbalas dengan soklan) haha
Kaum Adam : Kenapa kamu x ade BF? kamu takut kecewa ye?hehehe
Saya : Hahah! nth myb kowt..
Kaum Adam : Nape xnk cube lagi?
Saya : Urm, hati nie x buke untuk orang lain kowt..saya nie suke gelak2..so orang selalu ngat saya x serius w/pun saya serius time tuh..susa kan..?
Kaum Adam : Ala, nak wat mcm mane..da sifat awak mcm tuh..nanti kalau da buka..bagi tahu erk..saya nak mohon jadi BF awak..
( ha !!! gile kan!!! )
Saya : Itu la...x semua boley terima sifat macam tuh..Waa! da macam nak mohon study plak..haha
Kaum Adam : Saya boleh terima awak seadanya..heheh
Saya : Mula2 boleh la ckp macam tuh..
Kaum Adam : Awak nie betul2 kecewa kan..huhu
Saya : @3#4!*
(Banyak lagi sebenarnye..sikit-sikit sudah! sikit kaw cakap..banyak daa woooiii)
  
Kan? kan? kan?
betul x saya cakap orang mesti pelik..
orang mesti x percaye..
ade tuh sampai tanye banyak-banyak kali..
nape ek? orang macam saya nie x boleh erk kalau x ade BF?
tapi best gak taw..w/pun xde BF..
happy jew.. xde  sape nak mare..xde sape nak halang
saya nak berkawan ngan sape..kua ngan sape..
(Except my family oke  )
bukan ape, mereka x mare..sebagai orang tue..
msty die nak jage keselamatan anaknye kan..
tapi x pe saya x kisah pon..
sekurang-kurangnya saya ada family yang sayangkan saya..
My Family

Thursday, 7 April 2011

::Syukur::

Alhmdllah, result untuk sem 5 begitu memuaskan 
w/pun turun cket tp still lagi dekan..
wat mse nie da dpt 3 kali berturut-turut..
(Berjaya juga mencapai target Awal2 sem dulu)
terima kasih Ya Allah..
terima kasih banyak-banyak kerana sentiasa membantu hambamu ini..
InsyaAllah untuk sem-sem yang akan datang,
akan berusaha untuk mengekal dan meningkatkannya lagi..
Amin..
Kepada rakan-rakan seperjuangan TAHNIAH !
 
 kerana berjaya mendapat keputusan
yang memuaskan.
Memang subjek sem lepas "agak" susah la..
tapi berkat usaha kita..
kita berjaya mendapatkannya..
Teruskan usaha ke arah yang lebih baik..
Mudah-mudahan kita berjaya menjadi seorang guru
yang Cermelang, Gemilang & Terbilang..
hehe..
TAHNIAH !
sekali lagi kawan-kawan.

Wednesday, 6 April 2011

Rindu + Sayang + Cinta = ?

Tengah sedap dok makan Jacker Hot & Spicy..
tiba-tiba terlintas dikotak pemikiran saya
tentang rindu, sayang dan cinta..
Adakah disebabkan saya rindukan seseorang?
jeng! jeng! jeng!
Saya nak tanye anda y sudi baca entri saya..
Adakah anda tahu apa itu rindu? apa itu sayang? apa itu cinta? 
Kita selalu cakap kat orang yang kita sayang la, rindu la, cinta la..
eh cinta? rasenye x semua cakap macam tu kowt tapi..
ada seorang makhluk Allah pernah ungkapkannya kepada saya..hihi
tapi benarkah anda cakap semua itu dari hati anda yang ikhlas?
atau sekadar di bibir sahaja..
Tepuk Dada Tanye Hatie Anda
Terdapat pelbagai definisi rindu, sayang dan cinta ini..

Kalau anda nak tahu, rindu sebenarnya banyak meliputi aspek jiwa dan perasaan..
Sebagai contoh semakin lama kita tidak berjumpa seseorang, semakin kita bertambah-tambah rindu..
(waa, da mcm buat hipotesis dalam eksperimen sains la)
ha! betulkan apa yang saya cakap..tapi sayang, ramai yang tidak sedar bahawa
rindu adalah perasaan yang harus kita jaga untuk seseorang..
Bagi saya, sayang merupakan satu perasaan yang kita tidak dapat diungkapkan dengan kata-kata..
Seperti sayang kita kepada pencipta, sayang kepada keluarga, suami, isteri, anak, sahabat , haiwan dan segala makhluk yang ada di muka bumi ini..Kita dapat tunjukkan sayang kita dengan pelbagai cara..
bukan dengan hanya melalui kata-kata..sesiapa saja boleh mengungkapkan 
perkataan "SAYANG" dengan mudah. 
Cinta. Ramai yang tahu bagaimana nak melafazkan perkataan cinta, tapi adakah anda tahu apa itu cinta?
Cinta itu indah. Walaupun kewujudan cinta tidak dapat kita lihat, tetapi cinta itu cantik seindah namanya. 
Cinta ada segala-galanya.  Ramai yang berharap agar cinta itu terus kekal dan anya menjadi milik mereka berdua.
Tetapi apa yang perlu anda ingat ialah Cinta tidak semestinya memiliki. 

Oleh itu, janganlah kita mudah untuk melafazkan  rindu, sayang, cinta..
jika kita tidak  ikhlas dan mempunyai niat hanya untuk suka-suka.. 
jangan sesekali pernah ungkapkannya..
Cinta ini boleh membuatkan seseorang menjadi "orang lain" yang mungkin akan memudaratkan 
kedua-dua pihak..Orang sanggup buat apa sahaja untuk mendapatkan cinta..
tapi gunalah cara yang sepatutnya. Mungkin anda boleh cuba untuk tawan hati dia 
dengan memulakan satu persahabatan. Tidak perlu terlampau gelojoh untuk mendapatkan cinta.
Cinta akan hadir jika anda menemui pasangan yang benar-benar mencintai. Cinta itu sentiasa memberi bukannya meminta. Cinta tidak ternilai harganya jika hedak dibandingkan dengan intan permata. 
Cinta sejati adalah cinta yang lahir dari hati yang tulus.

Urm, anda telah menemui cinta sejati anda? kalau sudah..
 ha! pe lagi cepat-cepat la pergi pinang dia..
 jangan sampai melepas sudah! hehe.. Itu sajalah yang nak dikongsikan untuk kali ini..
Renung-renungkan..:)
  

Saturday, 2 April 2011

Nape??

Nape ari nie rase sedey ngat...
apa yang buat aq rase sedey giler nie..
ase nak nanes jew..urm, sebabkan dia kew??
nape nk nanes sbb owg yang tak perlukan kite..
w/pon rase sedey aq mampu lagi untuk tersenyum..yeayh! fighting!
dengan tersenyum nie banyak bantu kita untuk jadi seorang yang lebih kuat..
dan ia juga dapat menutup segala yang terbuku dihati ..
hanya Allah saje yg taw perasaan aq skunk nie..
biarlah Dia saje y taw..
Terima Kasih Ya Allah sentiase ade disisi hambamu yang lemah ini..
Terima Kasih juga untuk akk tersayunk
yang sentiasa ade bila aq perlukan dye..
Akak, fara akan sentiase ingat Nasihat akk untuk fara..
Nasihatnye berbunyi begini..

fara . jgn sekali-kali pentingkan perasaan org laen melebihi perasaan fara sendiri taw . akk ta nk fara terluka lg . if fara rasa mmg ta ad pd die lg jgn sekali2 beri harapan . beri semangat sbg kawan bole . tp setiap kali fara nak nasihatkan jgn lupa ckp nasihat fara as a fren oke ?

akk taw x fara bce jew mcj akk nie..mengalir airmate..huhu
menikam kalbu betul la..hehe
fara akan sentiase ingat! Itu janji fara kat akk..
fara da anggap cam kakak kandung fara sendiri..
Terima Kasih sekali lagi akk..
sayunk akk..mmuahxx2

SumOne

Like the Title above "SumOne"
Siapakah "SumOne"? Is there sumone special?
Is SumOne a woman or man??
So many questions that play on the box of mind..
Urmm, sumone boleh diertikan dengan pelbagai maksud..
like a person who ur luv, person who ur hated and sumone who...
think ur own oke...hehe
oke, skunk nak cite cket nie...(ce cite..ce cite) hihi
SumOne y saya maksudkan ialah  A******N..
U know who i mean? Its oke, let me tell..
We've known since school days..
but mase school dulu xde la rapat mane pon..
bese-bese aje..huhu
We met a few years 
after finishing secondary school..
Sejak drpd itulah, we come very close..
why?? why??why??
huh! I don't know why..
arghhhh!! enough! thatz all.
thanx..:)
to be cont...



One more SumOne is my BF
++
++
++
++
++
++
++
haha! My BFF la..
Today is her bufday..
NOR HAFIDAH BINTI ABDUL HAMID
~Juz 4 You~
♫ Happy bufday to u 
happy bufday to u 
♫ happy bufday to my lalinx 
happy bufday to you   

with more lurve!!